Zelf verjaardagskaart maken

Als iemand jarig is, stuur je een verjaardagskaartje om hem of haar te feliciteren. Er zijn genoeg kaarten in de handel, maar zelf een verjaardagskaart maken geeft aan jouw felicitatie wel een leuk en persoonlijk tintje.

Tekenen

Zelf een verjaardagskaart maken kun je op heel wat verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld de kaart zelf tekenen. Je begint met een stuk wit karton. Hierop maak je je kaart. Als je een beetje leuk kunt tekenen, maak je een afbeelding die bij de jarige past. Met waterverf, stiften of ander kleurmateriaal breng je de noodzakelijke kleuren aan.

Plakken

Je kunt ook afbeeldingen opzoeken, uitknippen en opplakken. Door afbeeldingen te combineren kun je leuke effecten krijgen. Teken zelf tekstballonnen, waarin je je felicitatie kwijt kunt. Ook leuk is het, als je afbeeldingen dikker maakt. Dat effect kun je eenvoudig maken, door de uitgeknipte afbeelding over te trekken op karton of papier. Die knip je vervolgens uit. Plak origineel en nagetekend exemplaar op elkaar en je plaatje wordt vanzelf dikker. Dat kun je natuurlijk herhalen voor een grotere effect. Zelf een verjaardagskaart maken wordt op deze manier een 3D-project.